1.čundr 2008


Experiment: foceno přes dalekohled.
Další aktuální fotky zde.

17.1.
No a je to tady. Zas jsme v Praze. Ach jo i ne ach jo. Zdraví je nám přednější dalo by se říci. Vadim se z toho svýho nachlazení nějak nemohl dostat a když se rozhodl, že se raději pojede vyléčit do Prahy (zajde si k doktorovi a pár dní nebude spát v průvanový lednici :-) ), jel sem s ním, neboť mám nějaký bolesti břicha v oblasti slepého střeva. Nebo je to kýla či co, ale už mě to pobolívá víc než 14dní, tak se radši zeptám doktora vo co jde.
Je to tedy trochu mrzuté, ale na všem je třeba hledat něco pozitivního. My jsme si to pozitivum našli, takže žádný depky a hned jak budeme moci mizíme zas pryč ze zasmogovanýho Práglu, kde neni ani doušek kyslíku.
Nicméně po těchto několika dnech jsme došli k několika závěrům, které se tkají naší budoucí činnosti. Pokud budete sledovat tyto stránky sami se přesvědčíte zda jsme vymysleli něco konstruktivního a racionálního. Prozatím se mějte dobře a my začnem pracovat.


V autobuse na Prahu, po rychlochůzi cca 4,5km za 32 min. s batohy.



foto experiment
14.1.
Opět se hlásíme. Tentokrát ze Sedlčan v čechách :-). Vadim je nějakej nemocnej a furt kašle a smrká. Zřejmě se čistí od pražského ovzduší. Já zatim žiju a jeho nemoci se bráním jak to jen jde. Učím se rusky a jak říká Vadim, prý dělám pokroky. Azbuka je šílená a nedává mi spát. Natočili jsme video, na které se určitě koukněte zde.(bohužel je toto video moc velké pro prezentaci na netu,budu se ho snažit někam zpropagovat) Taky aktualní fotky stojí za to, zde. Není to sice jak na New Zelandu, ale taky hezký co Honzo. ( u tohoto mě napadá, že přejeme vše nej panu Janu Mullerovi k jeho 50tinám) Ani už neni zima. Včera bylo ve stínu až 7 stupňů celsia. Prostě globální oteplování je tady. No a zatím co to tady píšu je Vadimovi hůř a hůř. Až tu skončíme jdem nakupovat zásoby potravin a taky se poohlédnem po nějaké práci v přírodě.


------------------------------------------
9.1.08
Po pouhých 4 dnech, jsme se shodou okolností a prapodivných příčin museli vrátit do Prahy, aby jsme ji opustili hned následujícího dne (čtvrtek, 10.1.08) a pokračovali v naší cestě.

Prozatím jsme procestovali jižní-střední Čechy. Jednu noc přespali poblíž Velkých Popovic, bez stanu či plachty, přičemž nás samozřejmě zavál sníh a nakonec jsme se ubytovali v Bořené Hoře na chatě mojí babičky. Podle předpokladu. Tam si odvykáme od městského života, především od jeho špatností a aklimatizujeme se na žití v zimě. Studujeme a praktikujeme některé duchovní a mystické vědy, ale třeba i cizí jazyky a také pracujeme na zásobách dřeva.


. To co se mezitím událo a kde jsme se pohybovali je sice zapsano v cestovním deníku, nicméně si zatím nemyslím, že obsahem je již vhodné tyto zápisky publikovat na těchto stránkách. Další zprávy podáme za několik dalších dní. Zatím Všem přejem všechno dobré.



-----------------------------------------
Tak skutečně vyrážíme. Vše je nakoupeno, zařízeno, zabaleno. Jenom mapu nemáme, ale to neva. Pokud nás budete chtít nějakým způsobem podpořit, nejlepší bude, když si na těchto stránkách budete prohlížet reklamy. Děkujeme. Vyrážíme 5.1.2008 brzo ráno. Náš počáteční směr bude jih. Je totiž dost možné, že jako aklimatizaci zvolíme na pár dní chatu mojí babičky v Bořené Hoře. Tam odtad se vydáme buď na východ nebo dále na jih. Ale o tom až příště. Mějte se tu v Praze a jinde krásně.

-----------------------------------------
O této cestě budu psát průběžně přímo z míst kudy povede. Pokud tedy někde bude připojení na internet. Jedná se o cestu, kterou plánuji s Vadimem A. Měla by začít 5. ledna. Máme v úmyslu jít pěšky, stopovat, železnici využívat zdarma apod. Bude to prostě klasickej zimní vandr, až na jednu okolnost. Nebudeme pospíchat s návratem. Nemáme se proč vracet. Žádná práce, žádné povinnosti.

Naše první kroky povedou na východ...Slovensko, co bude dál se uvidí.

Jelikož Vadim pochází z Kazachstánu a tady v Čechách má jen trvalý pobyt, nebylo mu nikdy umožněno cestovat po jiných evropských státech. Teď se dost změnilo, když naše republika vstoupila s dalšími novějšími členy Evropské unie do Schengenského prostoru. Pevně věřím, že to pro Vadima bude cesta více než prospěšná. A pro mě též.

Prozatím probíhají přípravy, nákupy a zařizování všeho potřebného.

1 komentář:

Jan Muller řekl(a)...

Ty vole, ten mesic je hustejjjj....
Mam stativ, ale nemam dalekohled :-( fuck